Topcompetitie verder met EPZ Omloop van Borsele

Topcompetitie verder met EPZ Omloop van Borsele

Met de EPZ Omloop van Borsele krijgt de KNWU Topcompetitie voor vrouwen zaterdag 21 april een vervolg. Start en finish zijn weer voorzien in 's-Heerenhoek, waar de rensters om 14 uur starten voor een wedstrijd over 136,7 kilometer. De rensters rijden vier ronden van 24,3 kilometer en vier ronden van tien kilometer.  De finish wordt omstreeks 17.26 uur verwacht.

 

Vorig jaar ging de zege naar Riejanne Markus die haar ploeggenote Marianne Vos derde zag worden. De rensters van Waowdeals ontbreken nu in Zeeland, maar de nummer twee van de uitslag Eugenia Bujak staat met BTC Ljubljana wel op de voorlopige startlijst. 


De continentale teams Parkhotel Valkenburg, BTC CIty Ljubljana, Valcar-PBM, WNT Rotor, Be Pink, Lotto-Soudal, HealtMate-Cyclelive nemen het op tegen Team Rytger, Restore, Adelaar Ladies, NWVG-Uplus, Jan van Arckel, TWC De Kempen, YRPD, Autoglas Wetteren, Storey Racing, Memorial Santos, Isorex, Jos Feron Lady Force, Eguanao-Wase Zon, Maaslandster, Team Drenthe, Swabo Ladies, Loving Potaties DJR, RWC AHoy, Team Noord-HOlland, Doltcini-Van Eyck, Re/Max en een Franse selectie.

 

Floortje Mackaij is met Sunweb niet present in de topcompetitie-wedstrijd, maar neemt wel deel aan de tijdrit op vrijdag, waarin ze het opneemt tegen onder anderen Aake Soet, Nicole Steigenga en Nikki Harris.