Topcompetitie gaat verder met 7 Dorpen Omloop

Topcompetitie gaat verder met 7 Dorpen Omloop

De Rabobank 7 Dorpen Omloop van Aalburg is de derde wedstrijd in het kader van de KNWU Topcompetitie voor vrouwen. Na de Drentse 8 en de EPZ Omloop van Borsele komt het vrouwenpeloton zaterdag naar de thuisgemeente van Marianne Vos, die zelf vanwege haar sleutelbeenbreuk ontbreekt op de startlijst.

 

Haar team WaowDeals laat uiteraard geen verstek gaan en treft met Parkhotel Valkenburg en Lotto Soudal Ladies nog twee andere UCI-teams. De tegenstand bestaat verder uit de beste clubteams. Uit Nederland zijn Jan van Arckel, Team Drenthe, NWVG-Uplus, TWC Maaslandster-Zuid-Limburg, Restore Cycling, TWC De Kempen, Swabo Ladies, Adelaars Ladies Cycling Team, Clubcombinatie Noord-Holland, Loving Potaties-DJR, Jos Feron Lady Force en Bright Fiber Utrecht present. Uit Belgie komen Isorex en Kleur op Maat en van Braziliaanse bodem Memorial Santos-Fupes. In totaal staan er achttien teams aan het vertrek.


De start is om 15.15 voorzien aan de Bergstraat in Wijk en Aalburg, waar de rensters 109,9 kilometer voor de wielen krijgen. De finish wordt verwacht rond de klok van 18 uur. Vorig jaar reden Marianne Vos en Moniek Tenniglo samen naar de streep. Hoewel ze haar ploeggenote de kans bood te winnen, was het voor de achtste keer Marianne Vos die in haar thuisgemeente won. Demi de Jong ging als derde mee op het podium. Uiteindelijk won Vos ook de topcompetitie.

 

 

Na twee wedstrijden leidt Lorena Wiebes in de individuele stand  van de topcompetitie 2018.