Wiebes snelt naar de zege in Wijk en Aalburg

Wiebes snelt naar de zege in Wijk en Aalburg

Lorena Wiebes heeft de 7 Dorpen Omloop van Aalburg op haar naam gebracht. In de sprint bleek de renster van Parkhotel Valkenburg sneller dan Jip van den Bos en Marjolein van 't Geloof in deze derde wedstrijd van de KNWU Topcompetitie.

 

Tekst: Dan Rolandus

‘Ik wist dat je als eerste de laatste bocht moest doorkomen om kans van slagen te hebben, wist ook dat het nog ver was, maar bleef vooruit’, analyseerde de renster van Parkhotel Valkenburg haar race. De eerstejaars belofte behaalde in de 110 kilometer lange rit door het Land van Altena met de dorpen Wijk en Aalburg, Genderen, Eethen, Drongelen, Meeuwen, Babyloniënbroek, Veen en weer terug in Wijk en Aalburg na tweede plaatsen in de Omloop van Borsele en de immer sterk bezette Ronde van Lekkerkerk eindelijk haar eerste overwinning van het seizoen binnen. Daarmee versterkte zij haar leidende positie na drie wedstrijden in de stand van de KNWU Topcompetitie. ‘Het was een chaotische race, dus was het zaak om van voren te zitten.’ Desondanks kon de renster uit het Groene Hart van Zuid-Holland nog net om een valpartij van een kopgroep van tien ontwijken. 


Na krap 60 kilometer maakte een groep van tien zich los van het peloton, maar een val maakte van de vlucht een kansloze missie. Vervolgens zochten Anne de Ruiter (Parkhotel Valkenburg), Femke Geeris (Maaslandster/Zuid-Limburg) en Amber van der Hulst (SwaBo Ladies) het avontuur. De drie koploopsters kregen een marge van 35 seconden, waarop het peloton het gevaar onderkende en in gang schoot. Amber van der Hulst probeerde het nog even met een solo, maar het jagende peloton, dat onder regie stond van WaowDeals en de Belgische equipe van Lotto Soudal, raapte de drie leidsters weer op. Na diverse demarrages van onder meer Yara Kastelijn (Waowdeals) en Paulien Koster (NWVGroningen) maakte het peloton zich op voor de sprint. De talentrijke Lorena Wiebes rekende vervolgens af met Jip van den Bos en Marjolein van ’t Geloof. ‘Het gaat lekker, maar ik kijk van wedstrijd naar wedstrijd. Ik hoop wel dat we met onze ploeg op het NK in Brabant kunnen meedoen voor het podium. We zullen het moeten opnemen tegen de UCI-teams, maar gelet op de grote groep die we bij Parkhotel Valkenburg hebben, met daarin ook nog een rappe Belle de Gast, willen we zolang mogelijk meedoen voor de prijzen’, aldus Lorena Wiebes.