Sterk veld in Omloop IJsseldelta

Sterk veld in Omloop IJsseldelta

De Omloop van de IJsseldelta heeft zaterdag een aantal sterke UCI-vrouwenteams aan het vertrek.

Olympisch kampioene Anna van der Breggen ontbreekt, net als haar team Boels-Dolmans, in haar thuiswedstrijd maar organisator Jan van Ommen wist wel een mooi veld vast te leggen. Van Ommen kreeg en vroeg toestemming om Kirsten Wild voor deze gelegenheid in een mixed team onder te brengen waar ze met haar oud-ploeggenoot van Argos Julia Soek wordt herenigd in een noordelijke ploeg.

Topcompetitieleidster Lorena Wiebes is met Parkhotel Valkenburg present, terwijl Waowdeals onder andere seizoensrevelatie Jeanne Korevaar op de voorlopige startlijst heeft staan. Mitchelton Scott is present en ook Lotto-Soudal reist af naar de Overijsselse provinciehoofdstad. Verder zijn het Adelaar Ladies Team, de Bright Fiber Ladies, D.Velop Cycle Cafe, Health Mate-Cyclelive, Jan van Arckel, DJR-Loving Potatoes, Maaslandster, Memorial Santos-Fupes, Milwaukee-Alphamotorhomes, Team NH/On Form, OWC Oldenzaal, Restore, Swabo Ladies, TWC De Kempen, Velo Ladies Leipzig, JOs Feron Lady Foce en een team van het UCI World Cycling Centre present.


Om 12 uur start het internationale vrouwenpeloton voor deze vierde wedstrijd in de KNWU Topcompetitie op het Grote Kerkplein in Hartje Zwolle, om 15.33 uur worden de rsters terug verwacht in Zwolle, maar dan op de Ceintuurbaan ter hooge van de Isala Klinieken. Het decor van deze wedstrijd bestaat uit dijken langs het water - in de finale is dat de IJssel - en over smalle wegen door de polders. De afgelopen jaren eindigde de wedstrijd vaak in een slijtageslag of juist een massasprint. Vorig jaar werd die sprint net ontlopen door winnares Nina Buysman, die haar medevluchter Loes Adegeest klopte in de straten van Zwolle.