Wiebes wint ook Omloop van de IJsseldelta

Wiebes wint ook Omloop van de IJsseldelta

Lorena Wiebes heeft de Omloop van de IJsseldelta gewonnen. De renster van Parkhotel Valkenburg won de sprint van een groep van 35 rensters. Sarah Roy van Mitchelton-Scott reed naar een tweede plek, Annelies Dom van Lotto-Soudal werd derde.

 

De renster van Parkhotel zat met vier andere rensters van haar team mee in de eerste groep, die vooruit bleef nadat een deel van het peloton op achterstand kwam door twee valpartijen. Onder de slachtoffers was onder andere Kirsten Wild.

 


Wiebes was zelf op achterstand na de eerste val, maar wist terug te komen. "Mooi dat ik het hier opnieuw af kan maken, nadat ik de Dorpenomloop in Aalburg al won. De ploeg had er veel vertrouwen in en dan is het mooi dat je dat bekronen kunt. Natalie van Gogh heeft me de laatste kilometer prachtig van voren gehouden en zo kon ik het afmaken."

 

Toch zette ze niet alles op een sprint. Net als Sarah Roy was ze ook bij een uitvalpoging betrokken in de slotfase van de wedstrijd.

Wiebes verstevigde de leiding in het topcompetitieklassement. "Het is zeker een doel om die reeks te winnen, maar ik vind het ook geweldig om de afzonderlijke wedstrijden uit de reeks te winnen."

De wedstrijd werd onderweg even stil gelegd na een val nabij Kampen. Yara Kastelijn werd per ambulance afgevoerd voor nader onderzoek. In het ziekenhuis was ze bij weer bij kennis.

In het topcompetitieklassement bleef niet alleen Wiebes leiden, bij de clubrensters is Evy Kuijpers nog altijd primus.