Oranje dominantie is opnieuw groot op WK

Oranje dominantie is opnieuw groot op WK

Anna van der Breggen heeft de wegwedstrijd op het WK in Innsbruck met overtuiging gewonnen. De Overijsselse uit de Boels-Dolmans-formatie won met minuten voorsprong op runner-up Amanda Spratt na een solo van bijna veertig kilometer.

 

 


"Ik had dit seizoen al mee gemaakt dat ik op het laatst werd terug gehaald" zei de kersvers kampioene verwijzend naar La Course. "Ik ben blijven eten en drinken en vol blijven gaan. Ik wist dat ik bovenop de klim een goede voorsprong had, maar daarna had ik niets meer gehoord. Toen ik in de finishstraat die auto's zag, dacht ik wel dat ik zeker mocht zijn van mijn zaak."

"Toen ik over de streep kwam, maakte dat wel iets los. Dit parcours bood ook kansen. Maar dat maakte ook dat er veel druk op lag. Hoe langer het duurde voordat ik won - met al die tweede plaatsen die ik al behaalde op vorige kampioenschappen - hoe meer ik ook wilde winnen en hoe meer ook anderen die lat ook hoog legden. Ik ben heel blij met de steun van mijn ploeggenoten. Dat zij dit vertrouwen hadden, maakt dat ik extra blij ben te winnen. Annemiek viel en vertelde dat ze pijn had. We hebben goed gecommuniceerd en als team gewonnen."


Eerder in de week was Annemiek van Vleuten ongenaakbaar in de tijdrit. De Gelderse kreeg haar landgenotes Anna van der Breggen (tweede) en Ellen van Dijk (derde) mee op het podium.

 

De ploegentijdrit werd een prooi voor Canyon-Sram.