Vos sprint naar winst in derde rit Ladies Tour

Marianne Vos is winnares geworden van de derde etappe van de Boels Ladies Tour. De wereldkampioene van Rabo-Liv versloeg in de massasprint de Belgische Jolien d'Hoore (tweede) en de Britse Lizzie Armitstead (derde).

 

El


len van Dijk (Boels-Dolmans) blijft haar minimale voorsporng op Lisa Brennauer houden in het klassement. Er werd veelvuldig aangevallen vandaag, maar veel ruimte kreeg niemand. Valentina Scandolara was de uitzondering, de Italiaanse kreeg veertig seconden voorsprong, maar werd in de laatste twee kilometers terug gehaald. In de sprint wilde Vos niet dezelfde fout maken als gisteren. "Toen ging ik te vroeg aan, nu heb ik iets langer gewacht. In een sprint ben je nu eenmaal nooit zeker, maar dat weet je. Maar weg komen, lukte ook niet, iedereen let op elkaar."

Perfect geholpen

Van Dijk was blij nog een dag in het oranje te kunnen rijden. "De eindtrui op zondag is natuurlijk het belangrijkst, maar het is sowieso mooi om in deze wedstrijd alweer voor de derde dag als leidster gehuldigd te worden. Het is wel nerveus omdat je iedereen in de gaten moet houden, de focus geen moment mag laten verslappen, maar de ploeg heeft me perfect bij gestaan vandaag."

Blij met ritwinst

Vos sloop weer dertien seconden dichterbij en heeft nu acht tellen achterstand op Van Dijk. "De seconden zijn hier belangrijk, dus daar ben ik blij mee. Het deelnemersveld is sterk, dus je kunt er niet van uit gaan dat je in de slotetappe nog weg kan rijden. De seconden zijn mee genomen, maar bovenal ben ik heel tevreden met de ritwinst."