Drenthe is klaar voor opener wereldbeker

Drenthe is klaar voor opener wereldbeker

De Boels Rental Wereldbeker Ronde van Drenthe heeft 22 teams aan het vertrek op zaterdag 15 maart. Het overgrote merendeel bestaat uit UCI-vrouwenploegen, maar ook de Amerikaanse selectie heeft zich gemeld voor de start in Hoogeveen.

 


De ploegen die delnemen zijn: Rabo-Liv, Orica-AIS, Boels-Dolmans, Specialized-Lululemon, Hitec Products, Wiggle-Honda, Giant-Shimano, Ale Cipollini, Astana-Be Pink, Estado de Mexico-Faren, Lotto-Belisol, Forno D'Asolo, Bigla Cycling Team, Top Girls Fassa Bortolo, Michela Fanini, City Ljubljana, Futurumshop-Zanatta, Parkhotel Valkenburg, Tibco to the Top, Team Rytger, No Radunion Vitalogic en de Amerikaanse ploeg.

Meer keien

De rensters krijgen in de opening van de wereldbeker van de vrouwen - net als de mannen tijdens de Ronde van Drenthe - meer keien dan ooit voorgeschoteld.  Er is namelijk een nieuwe strook gevonden op de Daalakkerweg, die is toegevoegd aan de vertrouwde stroken met Drentse keien.. De VAM-berg wordt drie keer beklommen. Marianne Vos krijgt na drie jaar zeker een andere opvolgster, want zij zal op deze dag niet als favoriete mee doen maar als gastvrouw van een UCI-delegatie fungeren. Daarbij ontbreekt overigens Brian Cookson, die is dan in Algerije om over de toekomst van de Afrikaanse wielersport te fungeren. De voorzitter van de UCI zou deze trip eerder afbreken om naar Drenthe te gaan, maar dat gaat nu niet door.

Spektakel

Organisatrice Femmy van Issum verwacht een boeiende koers zaterdag. "Het weer lijkt ons in de kaart te spelen met veel wind en misschien regen. En dat met meer keien en een nog langere beklimming van de VAM-berg, we verwachten spektakel. Maar gelukkig lijkt het weer niet zo extreem te worden dat we wedstrijden  moeten afblazen zoals vorig jaar gebeurde bij Dwars door Drenthe en de Novilon Ronde." De wedstrijden op zaterdag - Boels Rental Wereldbeker en Albert Achterhes Ronde van Drenthe - worden vanaf 14 uur uitgezonden op RTV Drenthe.