UCI zorgt voor meer zendtijd wereldbeker vrouwen

UCI zorgt voor meer zendtijd wereldbeker vrouwen

Alle negen wedstrijden van de wereldbeker voor vrouwen, te beginnen met de Boels Rental Ronde van Drenthe komende zaterdag, zullen wereldwijd uitgezonden worden. Samenvattingen zullen in ieder geval via het You Tube-kanaal van de UCI te zien zijn.

 


Een Brits bedrijf heeft inmiddels afspraken gemaakt met de BBC, RAI Sports, NOS en Canal + France en voert onderhandelingen met andere omroeporganisaties.  Komende zaterdag zullen de eerste beelden beschikbaar komen over de Boels Rental Ronde van Drenthe, die overigens (los van deze afspraken) live te zien is bij RTV Drenthe. Er worden ook zes aparte items gemaakt waarin een blik wordt gegund achter de schermen van het vrouwenwielerpeloton. UCI-president Brian Cookson – die een bezoek aan de Nederlandse WB-opener moest afzeggen - zegt blij te zijn met de medewerking van de organisatoren. “Zij hadden al een grote bijdrage aan het huidige succes van de sport door spannende wedstrijden van hoog niveau te organiseren.”  

Overigens voelen de organisatoren zich deels voor het blok gezet door de gemaakte tv-afspraken. De UCI kwam volgens hen op het laatste moment met aanvullende eisen voor het onderbrengen van de camerateams en een bijdrage in de kosten. In het geval van de Boels Rental Ronde van Drenthe dreigen volgens de organisatie RTV Drenthe en het UCI-productiebedrijf elkaar in de weg te lopen. Organisatrice Femmy van Issum: “Het is mooi dat er meer aandacht voor het vrouwenwielrennen komt, maar men wil dit nu snel en op het laatste moment doorvoeren terwijl wij als organisatie andere afspraken hebben gemaakt. Ook kun je ons niet een paar weken voor onze wedstrijd met extra kosten confronteren.”