Hosking verslaat Vos in Vos Classic

Hosking verslaat Vos in Vos Classic

De Marianne Vos Classic is gewonnen door Chloe Hosking. De renster van Wiggle-Honda toonde zich de snelste van een kopgroep van elf, die al in het eerste koersuur was weg gereden. De Australische versloeg in de straten van Wijk en Aalburg naamgeefster Marianne Vos (tweede) en Amy Pieters (derde). 


Hosking was de tweede die Vos wist te verslaan in haar thuiskoers, eerder lukte dat ooit Loes Markerink. Annemiek van Vleuten won de wedstrijd ook, maar toen deed Vos niet mee. Vos kon ermee leven dat ze verslagen was. "Het is toch een beetje tegen beter weten in dat je hoopt zo'n sprint te winnen. Ik werd gelanceerd door Roxane Knetemann en maakte er een lange sprint van. Maar ik miste door mijn gebrek aan hardheid en door de zware koers de vorm om het ook af te maken. Maar tweede is met een nog niet helemaal herstelde rib zeker niet slecht, al ben ik ervan overtuigd dat ik geen risico's heb genomen vandaag. Dit was verantwoord en ik wilde graag voor eigen publiek rijden. We zetten zeker niet alleen in op een sprint. Moniek Tenniglo en Roxane Knetemann probeerden namens onze ploeg nog weg te komen en zelf probeerde ik het nog een keer, maar aan sprinten viel gewoon niet te ontkomen. Een tweede plek had ik nog niet hier, ik was zes keer eerste en een keer derde. Ik had natuurlijk willen winnen, maar er was iemand sterker."

Hosking: 'Bijna beschaamd'

Hosking was een blije winnares in deze wedstrijd van de KNWU Topcompetitie. "Je voelt je toch bijna beschaamd als je Marianne verslaat in haar eigen wedstrijd, maar ik reed gewoon een goede sprint hier. Marianne Vos verslaan telt altijd voor mij, ze is een geweldige tegenstandster en een geweldige rensters. Ik rijd graag in Nederland, hier komen mijn kwaliteiten het best tot hun recht." Pieters speelde in de slotfase alles of niets. "Ik probeerde de anderen te verrassen, maar het lukte helaas niet. Maar derde worden achter Hosking en Vos blijft een mooie prestatie."

Kirsten Wild bleef leidster in de KNWU Topcompetitie, Anna Knauer leidt bij de beloften.